امروز پنج شنبه  ۱۲ تير ۱۴۰۴
۱۳۹۸/۰۷/۰۹- ۱۷:۱۱ - مشاهده: ۸۵۰

سخنرانی جناب آقای سقائیان سفیر محترم ج . ا. ایران برای دانشجویان رشته حقوق دانشگاه سان فرانسیسکو شهر باریراس ایالت باهیا

در ابتدا ضمن خوش آمدگوئی به دانشجویان محترم رشته حقوق دانشگاه سان فرانسیسکو،از آقای پروفسور پالو سزار گومز پریرا بخاطر همکاری صمیمانه با سفارت و سومین حضور ایشان بهمراه دانشجویان این دانشگاه در زمان سفارت این اینجانب در برزیل تقدیر و تشکر می نمایم.

ایران با بیش از 1.6 میلیون کیلومتر مربع نوزدهم کشور بزرگ جهانبا 13 کشور همسایه خودمرز زمینی یا آبی دارد. دارای 83 میلیون نفرجمعیت می‌باشد. برآوردهای صندوق بین المللی پول نشان میدهد اقتصاد ایران با 430 میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی (به قیمت جاری) درسال 2018 میلادی در جایگاه سیام جهان قرارگرفت.این صندوق پیش بینی کرد تولید ناخالص داخلی ایران در سال 2019 با کاهش 97 میلیارد دلاری به حدود 334 میلیارددلاربرسد.

نخستین تمدن‌های بشری (نظیر ایلامی‌ها) 2700 سال قبل از میلاد در فلات ایران شکل گرفته و زرتشت بعنوان نخستین دین یکتاپرستی در سه هزار سال پیش در ایران ظهور یافته است. حکومت هخامنشیان بعنوان نخستین حکومت فدرال و آزاد جهانی دارای منشور حقوق بشری بودند. اسلام نیز از طریق تجار و بازرگانان ایرانی به شرق جهان گسترش یافته است. زبان فارسی بمدت 600 سال زبان رسمی هند بوده است.

نوروز به عنوان جشن باستانی ایرانیان در 32 کشور جهان گرامی داشته می‌شود. اقوام فارس، کرد، لر، آذری، عرب، بلوچ، ترکمن  و پیروان ادیان اسلام ، مسیحیت، یهودیت و  زرتشت بطور مسالمت آمیز در کنار هم زندگی می‌کنند.

انقلاب اسلامی ایران در ۱۱ فوریه ۱۹۷۹با مبارزه طبقات مختلف جامعه علیه نظام استبدادی پهلوی پیروز و حکومت جمهوری اسلامی‌با 98.2 درصد آراء مردم برقرار گردید. در چهل سال عمر جمهوری اسلامی، برگزاری12 دوره انتخابات ریاست جمهوری، ده دوره انتخابات مجلس، 5 دوره انتخابات خبرگان و 5 دوره انتخابات شوراهای شهری بعنوان یکی از مظاهر مشارکت مستقیم مردم می‌باشد. مجلس شورای اسلامی۲۹۰ نمایندهدارد واقلیتهایمذهبی5 نماینده دارند. سنی‌ها نیز 20 نماینده در مجلس دارند.

روابط دو کشور ایرا نو برزیل روابطی تاریخی است و بیش 115 سال قدمت دارد. برزیل به لحاظ موقعیت و ظرفیتهای آن از اولویتهای سیاسی، اقتصادی- تجاری و فرهنگی ایران می‌باشد. حجم روابط تجاری ایران و برزیل نیز ازحدود 400میلیون دلار در اواخر دهه 90میلادی به بیش از 3/2 میلیارد دلار در سال 2018 رسید.

کل صادرات برزیل به ایران در این سال بر 267/2 میلیارد دلاربالغ گردید. ذرت،سویا،گوشت وکنجاله سویا در مجموع 93درصد صادرات برزیل به ایران را تشکیل میدهد. ذرت با داشتن سهم 48 درصدی، مهمترین کالای صادراتی برزیل به ایران در سال 2018 بود. سویا با سهم 23 درصدی و گوشت و کنجاله سویا به ترتیب با سهم 14 و 8 درصدی در رده‌های بعدی کالاهای صادراتی برزیل به ایران قرار دارند. صادرات ایران به برزیل نیز بالغ بر 39 میلیون دلار بود. فولاد خام با 8/33 میلیون دلار ، 85 درصد کل صادرات ایران به برزیل را تشکیل میدهد.

تجارت بین ایران و برزیل در سالجاری نیز تقویت و توسعه یافته است. ازماه ژانویه تا ماه می سالجاری، صادرات برزیل به ایران بالغ بر 1/1 میلیارد دلار بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل، 6/22 درصد افزایش داشته است. صادرات ایران به برزیل نیز 11 میلیون دلار بوده که افزایش1/4 درصدی نشان می دهد.

ارنستو آرائوجو، وزیر امورخارجه برزیل در تاریخ 8 ماه آوریل 2019 در اتاق بازرگانی سان پائولو گفت که برزیل دارای تجارت زیادی با ایران است و می خواهد آن را حفظ نموده و توسعه دهد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما